Actualitzat el: 10-11-2022
<< La Batllia accepta la querella contra Rajoy, Montoro, Fernández Diaz i el delator ‘Martínez’ per coaccions a BPA
14/09/2020

El batlle Manel Santolària ha acceptat la querella presentada per l’associació andorrana Drets contra diferents polítics espanyols per les suposades coaccions contra BPA per forçar l’entrega de les dades dels comptes dels Pujol. El batlle just després d’acceptar la querella s’ha inhibit i el tema passa a la secció especialitzada. La querella havia estat presentada el juliol del 2019 i fins ara no se li havia donat tràmit.

La querella inclou l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i l’exministre d’Economia Cristóbal Montoro per falsedat documental. Els dos van fer una visita a Andorra on presumptament haurien pressionat el Govern d’Andorra pel cas BPA. Al mateix temps se’ls acusa de coaccions a òrgans constitucionals per aquest mateix motiu.

Al mateix temps també s’ha acceptat la querella contra l’exministre de l’interior Jorge Fernández Díaz, l’exdirector de la policia Ignacio Cosidó i Francisco Martínez. En aquest cas les acusacions són per amenaces, coaccions, extorsió i xantatge a BPA per obtenir les dades dels Pujol.

Martínez, conegut actualment com el ‘delator’, va ser el número dos d’interior en l’època de Fernández Díaz. Martínez i ara està en el focus mediàtic. Està imputat per una operació policial secreta -l’anomenat cas Kitchen- pagada amb fons reservats del Ministeri de l’Interior amb un objectiu inconfessable i il·legal: espiar presumptament a l’extresorer del PP Luis Bárcenas i robar-li documents que puguin perjudicar Mariano Rajoy i la cúpula del partit. Davant d’aquesta situació i, en sentir-se abandonat pels seus antics companys, ha decidit delatar l’antiga cúpula del partit, posant el PP en una situació encara més complicada pel cas Bárcenas. 

Total Visites:
339295 Total Visites339295 Total Visites339295 Total Visites339295 Total Visites339295 Total Visites339295 Total Visites